ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 11/04/2022

Κυπαρισσία 11/04/2022  
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γυναικολογική  Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” διοργάνωσε Γυναικολογικό έλεγχο (TESTPAP) στο Γυναικείο πληθυσμό της περιοχής του Κοπανακίου, την Κυριακή 10/04/2022 από τις 9:00-13:00 το μεσημέρι.

Η διενέργεια έγινε από τις Μαίες της Γυναικολογικής Κλινικής στο Περιφερειακό Ιατρείο Κοπανακίου  και πραγματοποιήθηκαν 30 λήψεις.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, για την τέλεια οργάνωση και άψογη συνεργασία καθώς και  το Γυναικείο πληθυσμό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν να γίνονται από τη Γυναικολογική Κλινική της Ν.Μ. Κυπαρισσίας και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας.

Ηεξέταση τεστ Παπανικολάου αποτελεί ίσως την πιο διαδεδομένη εξέταση πρόληψης στην ιατρική και όχι άδικα, δεδομένου ότι η συμβολή του στη διάγνωση καρκινικών καταστάσεων του τραχήλου της μήτρας είναι τεράστια.

Η πρόληψη σώζει ζωές! Ειδικότερα όλες οι γυναίκες ηλικία έως 65 ετών πρέπει να υποβάλλονται σε ετήσια βάση σε τεστ Παπανικολάου, που ανιχνεύει τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, ο οποίος ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 

 


    Δημήτριος Λαμπρόπουλος
                 Αναπληρωτής Διοικητής
        Ν.Μ Κυπαρισσίας - Γ.Ν Μεσσηνίας