Δελτίο Τύπου της Ν.Μ. Κυπαρισσίας 12/05/2023

Κυπαρισσία 12/05/2023  
Γραφείο Αναπληρωτή Διοικητή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (InternationalcouncilofNurses-ICN) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

      

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία. Οι Νοσηλευτές συμβάλλουν στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη της ασθένειας και παρέχουν φροντίδα και αποκατάσταση. Είναι υπεύθυνο κοινωνικό έργο που αποβλέπει στην περιφρούρηση και τη φροντίδα της ανθρώπινης υγείας. Ως επιστήμη υγείας είναι επάγγελμα φροντίδας και άσκησης που απαιτεί σωματική, διανοητική και συναισθηματική προσπάθεια και έχει ως στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του αρρώστου, την οργανική φροντίδα και την ψυχολογική του υποστήριξη.

            Οι νοσηλευτές αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στον οποίο στηρίζεται  κάθε σύστημα υγείας, είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή για όλο το 24ωρο, κοντά στον πόνο, τη σωματική και ψυχική ασθένεια.

            Με αφορμή αυτή την επέτειο, η Διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας-Ν.Μ. Κυπαρισσίας απονέμει Τιμής Ένεκεν στην κ. Παναγιώτα Χριστοπούλου Νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου μας για την προσφορά της στην Κοινωνία. Εκφράζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της στις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας και τους ευχαριστεί θερμά για το ουσιαστικό έργο που επιτελούν καθημερινά και τις νοσηλευτικές υπηρεσίες που παρέχουν στους ασφαλισμένους, με καλοσύνη, ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο. 

 

 

Με εκτίμηση,

                                                                                                     Δημήτριος Λαμπρόπουλος

                                                                                                           Αναπληρωτής Διοικητής